Întrebări retorice legate de „scandalul” acatistelor online

Ira furor brevis est.

Însă am și eu limitele mele.

Îmi cer scuze pentru postarea pe care o arunc acum pe blog. Voi reveni (curând, nădăjduiesc) cu materiale în care voi dezvolta aceste întrebări retorice:

 1. Cât de dobitoc (în sensul de animal fără discernământ) să fii să ceri bani (sume fixe, în euro) pentru un acatist on-line [mai ales când vezi că Biserica este atacată din toate părțile]?
 2. Cât de hienă (în sensul de animal necrofag) să fii să vânezi orice derapaj al unor creștini ortodocși, numai pentru a te agăța de orice pretext pentru a ataca Biserica?
 3. Realitatea TV are vreun angajat plătit special ca să scarmene netul în căutarea lucrurilor mai „neortodoxe” făcute de ortodocși?

Pentru că ori Realitatea TV are ceva cu BOR, ori nu mai are subiecte, ori cineva de acolo urăște (sincer) Ortodoxia. Altfel nu îmi explic de ce săptămânal mai apare câte ceva împotriva creștinismului, Ortodoxiei sau BOR …

Andreevici

Advertisements

12 responses to “Întrebări retorice legate de „scandalul” acatistelor online

 1. Cred că e nevoie de o clarificare. 😀
  dobitóc (dobitoáce), s. n. Animal. Sl. dobytukŭ „avere, cîștig” (Miklosich, Slaw. Elem., 21; Miklosich, Lexicon, 168; Cihac, II, 97; Conev 57), cf. bg. dobituk, sb., cr. dobitak „cîștig”. Cf. “dobîndi” și, pentru evoluția semantică, lat. pecunia, sp. ganado.
  http://dexonline.ro/definitie/dobitoc

 2. Aştepttăm contunuarea. Da, şi impresia mea este că la Realitatea cineva este plătit să atace BOR. Nu m-ar deranja dacă ar ataca preoţii care fac lucruri mai puţin “ortodoxe”, dar ar face diferenţa între Ortodoxie şi “popi”… Anul trecut, sau acum doi ani, nu mai ştiu, când a fost scandalul-monstru în Biserica Romano-Catolică în legătură cu cazurile de pedofilie, “canalele” noastre de ştiri au stat foarte cuminţi. Ei, dar când este vorba despre BOR, povestea e cu totul alta…

 3. Stimati concetateni ,nu mai fiti indignati..nu vrea nimeni sa loveasca in BOR..,crestinism sau ortodoxism….Sunt..doar asa …niste campanii de ajutorare a poporului roman pentru constientizarea pericolului ce sade ici si colo .Credinta crestina ..sa fim seriosi, nu-si mai are locul in societatea de consum…doar nu vreti sa sa faca infarct economia din cauza normelor crestine …pai daca ar disparea destrabalarea …. ar disparea vanzarea iar exemplele negative din BOR ajuta la vanzari..
  Daca il arati macar o data pe an la stiri pe Arsenie Papacioc,spre exemplu, s-a terminat totul ..daca prezinti campaniiile sociale ale BOR, daca prezinti preotii ce au salvat oameni, apare riscul incoltirii in sufletele romanilor semintelor crestinismului ortodox …ori , mai rentabil e sa uzi semintele astea cu Pepsi si sa sadesti pe langa altele modificate genetic …astea fac productie multa si rapida. .Ca doar nu ati vrea ca domnul Elan , patronul Realitatii sa saraceasca ..si-ar face de ras obarsia!

 4. Eu zic ca BOR are ceva cu staul roman si evolutia lui. Cum sa ceri bani de la stat in perioade de criza sa faci dita namila de complex bisericesc in mijlocul capitalei, cand cu banii aia puteai face 100 de spitale? Cum sa primesti de la stat facand lobby si folosindu-te de faptul ca prostimea voteaza cum vrei tu 13 hoteluri in ‘administratie’ din care sa-ti scoti bani facand intruniri religioase odata pe an si in restul zilelor primind turisti. Cum sa ceri 1% din impozitul salariatilor sa-ti platesti popii jegosi care isi scot triplu cerand bani la nunti, inmormantari si acatiste.

  Eu zic ca BOR e cea mai tare corporatie din Romania conduse de cativa oameni ‘prefericiti’ avand in spate o gloata de dobitoci, babe aprinzatoare de lumina si idioti ca tine care nu fac diferenta dintre Biserica ca S.R.L. si Dumnezeu caruia nu-i pasa de aur pe acoperis, banii tai dati la popi sau daca te rogi la tine acasa sau intr-o cladire unde iti da un barbos cu fum pe la nas.

  • Idioţii ca mine ştiu, măcar, să se comporte şi să vorbească cumva civilizat. În schimb, tu, a-mic(ul)e, habar n-ai ce este limita şi auto-cenzura limbajului din…bun-simţ. Eşti (crezi tu) un gânditor (văd eu) xilocefal, toroidic, mohorât, grobian, mioritic, inoportun şi insensibil. 😀 Deh, nu te amărî prea tare, soarele îşi revarsă lumina şi peste flecarii de teapa ta…!

   • daca ai raspuns asa la mesajul scris de Lolex … vocabularul te reprezinta si pentru cei cu bun-simt, aceasta spune tot.

 5. Theodoros, stiu ca nu are legatura cu postarea de acum, dar daca ai timp, fa un scurt articol despre debitatiile lu pavel corut, idolul denigratorilor religiei crestine. Te asigur ca ai mult material la dispozitie, de cea mai buna calitate. Sunt multi romani tampiti care chiar il cred pe cuvant cand mai apare pe la otv.

  • Interesant personagiu! Îl urmărim cu interes (nu foarte ridicat, dar) de ceva vreme. Vom deschide cât de curând un topic pe tema propusă de dumneavoastră. 🙂
   Cu mulţumiri!

 6. Îmi cer scuze că nu am reușit să revin, cum nădăjduiam, cu o postare în care să dezvolt ideile de mai sus. Oricum, sunt sigur că nici realitatea tv și nici creștin-ortodox.ro nu vor face prea multe schimbări, așa că postarea mea va fi actuală și peste ceva vreme :).

  • Ai dreptate, A. Păi, e simplu: dobitocul este animalul pentru bani (ambiguitate intenţionată), după cum subliniam în primul comentariu. Iar, când e vorba de câ(h)ştig by all means, muştele din “realitatea” (r)omenească…(vă las să meditaţi în voie). 😀

 7. @idluckyone
  Imi asum tot ce am spus, nici un cuvintel in minus. La fel cum Lolex isi asuma ce a spus, nici un cuvintel in minus (vezi paragraful 2 din comentariul lui). Problema este urmatoarea, domnule norocos: deocamdata nimeni nu a solicitat medierea de catre dumneata a discutiei dintre mine si Lolex! :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s