Tradiţii şi (non-) tradiţii

Aflăm fără să vrem, pentru că chiar nu ne-am fi dorit să aflăm, că zilele acestea s-au „oficiat” primele căsătorii de homosexuali şi de lesbiene în statul New York. Nu are sens să insist aici asupra conotaţiilor acestui fapt, întrucât fiecare dintre noi are părerea lui bine înrădăcinată în această privinţă. De asemenea, într-unul din articolele mele mai vechi, Despre polarizare,  am arătat că nu am nimic împotriva homosexualilor (a nu se înţelege că agreez homosexualitatea).

Acum vreau să subliniez un singur aspect: nu pot să nu constat cu cât angajament promovează mass-media căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, deşi când este vorba despre căsătoriile tradiţionale se încearcă ducerea lor în derizoriu. Ni se spune, în cazul căsătoriei între două femei din New York, că „au vrut ca iubirea lor să fie pecetluită şi printr-un act şi au reuşit[1]”. De aici se pare că ar trebui să înţelegem că pecetluirea dragostei dintre două persoane printr-un act este ceva romantic, frumos şi de dorit. Totuşi, când este vorba despre căsătoria tradiţională, ni se spune prin toate mijloacele posibile că importantă este dragostea, iar o hârtie semnată în faţa ofiţerului de stare civilă nu are nicio importanţă.

Acum apare întrebarea: de ce oare pentru homosexuali căsătoria este importantă, iar persoanelor care îşi doresc să întemeieze o familie tradiţională se încearcă inocularea ideii conform căreia căsătoria este ceva perimat? Să fie oare vorba despre un mai mare ataşament al homosexualilor faţă de tradiţie? Sau despre un atac mizerabil împotriva familiei tradiţionale?

Un om

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s