De ce atât de multe articole împotriva Bisericii? Un răspuns …

De curând, jurnalistul Victor Ciutacu a publicat pe blogul personal un e-mail trimis de o șefă de la „Adevărul de seară” subalternilor, în care le cere să publice știri negative despre preoți, pentru a fi publicate.

Ramona Ursu, redactor şef adjunct ,Adevarul de Seară”

Va propun sa facem toti, acolo unde avem cazuri similare, materiale cu scandaluri in care au fost implicati preoti. Ideal este sa fie scandaluri sexuale, dar putem baga si altfel de lucrui: batai intre popi, injuraturi, talharii, etc.

Punem materialele pe site, cu fotogalerii, video, inregistrari audio…ce aveti voi… si va linkuiti toti la materialele facute de ADS Bucuresti despre scandalul homosexual cu minori de la Patriarhie – popa Irineu.

Vă recomand să citiți tot articolul de pe blogul lui Victor Ciutacu (nu degeaba postat la categoria Rezervația cu imbecili).

Deși dl Ciutacu este indignat de lipsa oricărei urme de deontologie profesională în felul de a face presă în unele ziare, chestiunea care ne interesează pe noi, creștini ortodocși, este: motivul pentru care redactorul şef adjunct al unui ziar românesc procedează la un astfel de demers ar fi că:

a)      S-a constat că astfel de mizerii (numite de unii știri) vând;

b)      S-a constatat că știrile legate de Biserică și slujitorii ei au căutare (a se vedea sutele de comentarii pe blogurile „prietenilor” noștri în care aceștia atacă Biserica);

c)      Credința, una (evident) anti-eclezială, a persoanei respective o/îl îndeamnă să facă așa ceva.

Repet, nu sunt adeptul teoriei conspiraţiei! Nu cred că mârlănia unora este mai prejos de ticăloșia altora. Totuși, aș putea spune că este prima dovadă clară pe care o avem că în presa românească se scrie la comandă împotriva Bisericii.

Motivul, poate, nici nu mai contează …

UPDATE: la întrebarea referitoare la motivația redactorului șef de la „Adevărul de seară” de a trimite un asemenea e-mail, dl Victor Ciutacu a răspuns:

O campanie de amploarea aia, cu implicații serioase, nu poate veni din frustrările antiecleziale ale unei neica-nimeni. Asta-i chestie de politică editorială

NO COMMENT

Andreevici

Advertisements

7 responses to “De ce atât de multe articole împotriva Bisericii? Un răspuns …

  1. Bun articolaş, A.! Se scrie la comandă împotriva BOR. Şi încă în diverse stiluri. Spre exemplu, unele “voci” mass-media sunt furibune, altele, însă, imită obiectivitatea. De ce spun că imită? Păi, acum vreo 2-3 săptămâni (sau mai mult, nu ştiu, poate vă amintiţi voi care aţi mai citit articolul), m-a pocnit în ochi “Evenimentul Zilei” cu un titlu de genul “la ce boli te expui mergând la biserică”. Autorul îmi servea la micul dejun părerile pro et contra ale unor medici taman despre riscul împărtăşirii creştinilor cu aceeaşi linguriţă şi despre cel al cinstirii icoanelor prin sărutare. Unii, în asentimentul scriitoraşului nostru, învinuiau (sic!) icoanele (şi mai ales temuta linguriţă de împărtăşanie) de facilitarea “triunghiului morţii”: tbc, hepatită, stafilococ. Citeam cu sufletul la gură opiniile avizate 😛 când, în finalul articolului, negru pe alb, era scrisă părerea unui alt medic care spunea că e chiar improbabil să te îmbolnăveşti de tbc şi hepatită în modul creştinesc expus mai sus. Logica dumisale mi s-a părut percutantă, tonul uşor ironic: foarte mulţi din bolnavii de tbc şi hepatită sunt internaţi în spitale şi primesc tratamentul corespunzător, nefiind fizic în starea de a frecventa bisericile. Acelaşi doctor a adăugat că sunt şanse mai multe de a te îmbolnăvi în mijloacele de transport în comun. 😐 Eu nu am înţeles (sanchi) finalitatea acestui articol din E.Z. Mă voi opri, deci, aici. Aici, adică: te EZpui, dom’le, la boli în biserică, sau nu? Eu zic că da. Ar trebui adăugate listei incomplete propuse de EZperţi: afecţiunile osoase ce POT apărea de la metanii şi de la stat în genunchi, varicele ce POT apărea de la statul în picioare, afecţiunile mandibulei ce POT apărea de la căscat intens în timpul unei predici despre iubire şi jertfă. Am auzit că POT apărea chiar şi probleme psihologice majore şi tulburări de comportament de la îndemnurile predicatorului: unii oameni s-au îmbolnăvit de fapte bune! Încă una şi gata: cititorule, dacă eşti dintre cei ce nu vor să se EZpună la boli mergând la biserică, mai bine stai acasă ŞI SCRIE ARTICOLE EZasperante! :))

  2. Da … sunt câteva trusturi care au o „pohtă” în a ataca din orice unghi Biserica. Realitatea, Adevărul, EVZ … De ceva vreme mă chinui să fac un „clasament”, chiar cu numărul articolelor anti-Biserică etc … însă, cum spuneam, spre deosebire de cei pe care încercăm să îi tragem de mânecă pe blog, noi mai avem de făcut și altele. Dar cu răbdare și har, sper să le facem pe toate 🙂

  3. Cartianu este penticostal. Ca şi tulburatul de la OTV. Gâdea este pastor adventist, dacă nu mă înşel. Şi Băsescu tot la adventişti serveşte cina. Boc, pare-mi-se, la penticostali. Şi mai sunt destui… legiune….

    • Interesant… Şi ce evlavios era Dl Băsescu la canonizarea Sf. Andrei Şaguna!
      Ideea e că băieţii sunt puşi pe treabă. Problema e că responsabilitatea mare în ceea ce priveşte succesul lor e a noastră, a ortodocşilor, nu a lor. A lor e doar vina…

  4. Pingback: Nicio tramă nu e rea cu Rea-litatea mea[1]! | Inițiativa Ortodoxă

  5. Pingback: Re-al(eman)itatea ShowBizz-ericoasă | Inițiativa Ortodoxă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s