Jurnalism împotriva bunului-simţ

Mass-media din România se pare că încearcă să nu îşi dezamăgească stăpânii [antiromâni[1]] şi continuă împroşcarea cu gunoaie peste români cu aceeaşi dezinvoltură cu care ne-a obişnuit de multă vreme.

De astă dată, nu mă voi opri asupra unui atac împotriva Bisericii, nu din lipsă de material, ci din scârbă. Totuşi, nu poţi să rămâi indiferent când vezi că atacul împotriva fiinţei neamului din care faci parte tu şi mai toţi oamenii cu adevărat importanţi pentru tine ajunge la dimensiuni alarmante.

Situaţia pe care v-o prezint pare a nu avea o mare gravitate; şi probabil că nici nu are: Realitatea.net ne avertizează că consumul de mere ne strică de fix 3,7 ori mai mult dinţii decât consumul de băuturi carbogazoase. Nu merită să zăbovim asupra inepţiei pe care promovatorii acestul mesaj doresc să ne-o inoculeze. Totuşi, nu poţi să nu rămâi consternat cât tupeu şi câtă lipsă de consideraţie au pentru cititori jurnaliştii care îşi permit să furnizeze către publicul de pe spinare căruia trăiesc informaţii atât de mişele. Probabil că las impresia că exagerez, dar nu poţi să vii să spui, într-o ţară cu o tradiţie atât de împământenită de a cosuma mere (fructe) şi de a le considera adevărate remedii contra unei palete largi de afecţiuni, că merele strică dinţii.

Unii ar putea spune că le dau prea mare importanţă sau că oricum se descalifică ei înşişi prin astfel de afirmaţii. Să nu uităm totuşi că o mentalitate se schimbă prin astfel de mici insinuări pe o perioadă lungă de timp. Câtă lume nu ştie că fast-food-ul e nociv? Totuşi, sunt din ce în ce mai mulţi cei care cred că nu e chiar atât de rău. Şi procentul va mai creşte. De asemenea, dacă astfel de inepţii, precum cea cu merele, sunt prezentate sub girul cine-ştie-cărei autorităţi ştiinţifice şi dacă mai sunt şi repeate cu obstinaţie, pot ajunge să discrediteze valori cu adevărat importante.

La fel cum e şi în cazul atacului împotriva Bisericii sau împotriva familiei tradiţionale…

 

Un om…


[1] Pentru a susţine această afirmaţie, dau un mic link. Nu are legătură directă cu jurnaliştii, dar este extrem de interesant: http://www.youtube.com/watch?v=Nk5PuxuJpRw

6 responses to “Jurnalism împotriva bunului-simţ

 1. nu prea inteleg cine e antiroman din filmuletul de pe youtube: iorgovan sau masonii. daca ma intrebati pe mine, iorgovan a fost mult mai nociv romaniei decat masonii. dvs ce ati vrut sa ziceti cu filmuletul acela?

  regards,
  ws

  • Nu cunosc activitatea Dlui Iorgovan. Doar că ceea ce spune în acel filmuleţ se potriveşte foarte mult cu ceea ce vedem că se întâmplă în jurul nostru. Nu vreau să fac din el un martir, dar nu cred că ar fi fost iradiat, dacă nu ar fi fost incomod pentru cineva. Oricum, nu vreau să duc discuţia în zona politicii foarte mult, ci doar a ceea ce face politicul împotriva neamului românesc şi a Bisericii.

 2. Bine punctat, omule. Am un link (1) cu un nene (Kent Hovind, go go wiki) care face…puşcărie din 2007 până în 2015 (mie-mi miros a făcătură acuzaţiile) pentru că – cred eu – a devenit incomod. În fine, sper să vă fie util link-ul de mai sus. Că tot veni vorba de el, conferinţa asta m-a amuzat cel mai tare: 100 things why evolution is stupid (2). 😀
  (1) http://www.youtube.com/watch?v=lX4tLXYFkVA
  (2) http://www.youtube.com/watch?v=hx7xfhOt0LQ

 3. Conducatorii mass-media stiu ca picatura chinezeasca functioneaza foarte bine. De ce sa nu o foloseasca pe romani? Doar orice ineptie prezentata repetat de mass-media e mai credibila in fata romanilor decat adevarurile verificate de-a lungul timpului.

 4. Pingback: Nicio tramă nu e rea cu Rea-litatea mea[1]! | Inițiativa Ortodoxă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s