Rea-litatea did it again: nu care cumva să mori fericit!

NB! Ad-h(u)ominem garnisit cu sofisme incredibile!

Abia a trecut una bucată săptămână de la ultima apariţie a Bisericii în maşina-de-tocat-ortodocşi a Rea-lităţii. Iar, pentru un oştean vajnic ca başibuzucul (Vântu)ratic, o săptămână e suficientă pentru a relua ofensiva cu arma din dotare: flecă-real(itate)a. De exemplu, ştir-ea asta. (Sublinierile, îngroşările etc. or fi ale mele).

1. Cică titlu: „Caz incredibil: un bărbat a făcut infarct în Biserică. Preotul a continuat slujba”.

a. Să fie cumva prima dată în 2000 de ani când moare un credincios în timpul unei slujbe? De aia e incredibil cazul? Alooo, Rea-litatea? Mă numesc Moartea şi nu prea-mi pasă de unde vin să te iau!

b. Dragi cititori, vă rog să-mi permiteţi a vi-i prezenta pe cei doi buni prieteni ai mass-mediei, Caz şi Incredibil. Desigur, pe Incredibil l-aţi mai întâlnit când levitaţi fericiţi în sfera incredibil de superlativă a reclamelor: „preţuri incredibil de mici”, „incredibil de ieftin” bla-bla. Cât despre Caz, vă avertizez că acesta este, de obicei, un impostor[1]. Dacă citiţi tot titlul, probabil că veţi fi de acord cu mine că Caz îl înlocuieşte pe nefârtatu’ său, pe Ne-Caz. E un necaz când cineva suferă, d-apoi dacă moare! Numai că (cel puţin) mie mi-ar suna cam fals expresia „Necaz Incredibil”, deoarece: 1. Am observat că de fiecare dată necazul este ridicol de incredibil (un prieten de-ai mei răspunde cu invariabilul „incredibil” la orice i-ai povesti). 2. Am mai observat că minus cu minus dă plus, ceea ce ar face apropierea cuvintelor „ne-caz” şi „in-credibil” susceptibilă de sinonimie cu expresia „caz credibil”.

2. Subtitlu: „Un barbat de 58 de ani a murit în Bise de infarct la citeva zile dupa ce a fost disponibilizat. Daca decesul s-ar fi petrecut la domiciliu sau pe strada, lumea l-ar fi cainat si ar fi deplins soarta potrivnica. Cum, insa, decesul s-a intimplat intr-o biserica, chiar in timpul liturghiei, toata lumea e de acord: omul a murit fericit!” Deci:

a. Cu sau fără voia lor, vânturaţii au născocit o „poreclă” pentru Biserică: Bise. Îmi place găselniţa asta. De aceea, propun un concurs: cei care doresc, pot „porecli” Rea-litatea la secţiunea comment-uri a acestui articol. „Porecla” câştigătoare va fi folosită în următoarele articole, cu numele câştigătorului la note. 🙂

b. Vânturaţii încă nu înţeleg cum stă treaba cu Biserică şi biserică. Dar, pentru a masca incertitudinea, au ales să folosească, în acelaşi paragraf, şi majuscula, şi minuscula. De aia nu mai găsim cuvântul „biserică” în restul articolului. Io aşa cred.

c. Desigur, vânturaţii prezic viitorul în toate rea-lităţile din universurile paralele, de aceea ştiu cu certitudine că, dacă bărbatul murea acasă sau pe stradă, „lumea l-ar fi căinat”. Dar, cum a murit în Bise, toată lumea e de acord că omul a murit fericit. Chiar toată lumea, de la american la malgaş? Chiar şi voi, vânturaţilor? Normal că nu. Eu cred că este vorba de toată lumea din bise, de martorii oculari ai ne-cazului. Două întrebări-gratis: dacă martorii spun că omul a murit fericit, de unde ştie  (lasă să se înţeleagă) Rea-litatea că omul n-ar fi murit fericit? Indiciul 1: E un lucru al n-ai-bii(serică) de rău să mori!? Indiciul 2: martorii ne-cazului în discuţie sunt creştin-ortodocşi şi, deci, după cum bate Vântu (din picior), sunt superstiţioşi şi cretini…

3. Cică: „Caz incredibil la Bacău. Un bărbat a murit în timpul slujbei, iar preotul a continuat slujba, iar credincioşii au excalam că acel om a murit fericit”. Deh…profesionalism incredibil.

4. IAR! După întregul tam-tam de prezentare a ştir-ii, aflăm că, până la sosirea paramedicilor (uau, au reuşit ortodocşii să sune la 112?), prostănacii de credincioşi au încercat să-l resusciteze pe bietul om (paragraful 1), între ei aflându-se chiar un medic (penultimul paragraf) care venise de la un cabinet particular din apropiere. Deci nu prea a vrut lumea aia toată să-l lase pe bietul om să moară fericit. IAR dacă le-ar fi reuşit, pa-pa caz incredibil!

5. „În tot acest timp, preotul nu a întrerupt slujba (vide 3), lăsându-i pe enoriași să se agite pe fudalul Sfintei Liturghii”. Oare aşa să fie? Vreau şi eu dovada clară a acestei afirmaţii: ori un filmuleţ concludent, ori declaraţia unui martor ocular. AAA! Sau, poate, vânturaţii uită că, dincolo de exigenţele DEX-ului, „a continua” (dacă ăsta-i cuvântul folosit de vreun martor – vide 3) este folosit în Moldova şi cu sensul de a relua de unde ai întrerupt. Deci, teoretic, există posibilitatea ca o mică pauză, totuşi, să fi existat. Există încă posibilitatea ca preotul să nu fie un [epitet-incredibil-de-(vântu)rating].

6. Dragi cititori, este creştineşte (şi firesc) că slujba s-a ţinut cu defunctul în mijlocul bisericii (filmuleţul prezintă un fragment din predica de la sfârşitul slujbei). De ce? Teologic, sufletul său este în continuare în Biserică. Omeneşte, e un gest frumos a respecta dorinţa unui om care, din moment ce venise la biserică nesilit de nimeni, probabil că va fi stat la toată slujba. Care slujbă, ţin să vă amintesc, nu e show Rea-litatea TV…

Mă opresc aici. Zic şi eu, cum ar zice Pavel Sfântu’, că asemenea lucruri creştineşti sunt nebunie pentru dăştepţii veacului!

Theodoros

 


[1] De la lat.” Impono” (a suprapune, a pune peste), avem în română” impunere” şi “impostură”.

Advertisements

14 responses to “Rea-litatea did it again: nu care cumva să mori fericit!

 1. După ce că-s inculţi, se mai dau şi deştepţi. Ăştia invventează din senin motive să ponegrească Biserica. Eu înţeleg ce mai zic câte unii, anume că Biserica nu poate fi ponegrită în fiinţa ei, şi aşa este, dar dacă în faţa oamenilor de azi, a fraţilor noştri, despre a căror cădere vom da socoteală, Biserica este prezentată mereu ca un lucru rău, mulţi vor ajunge să creadă asta. Bineînţeles, cine caută cu sinceritate, găseşte Adevărul, dar nu cred că noi trebuie să stăm cu mâinile în sân şi să ne facem că e totul bine şi frumos în jurul nostru; că nu e deloc aşa… Mulţumim Theodoros că ai “dinţi” să rumegi chestiile astea care ne cam vlăguiesc!

 2. … și ca să nu dezamăgească, (i)Realitatea continuă: http://www.realitatea.net/profitul-anual-al-bisericii-o-suma-cu-8-zerouri-opozitia-cere-mai-multi-bani-pentru-credinciosi_893426.html
  Am mai văzut și niște emisiuni pe la Antena 3 în același stil. Spre deosebire de Realitatea, am observat că ei atacă Biserica în talk-show-uri, însă nu publică articole denigratoare și pe site.
  Sper să reușesc măcar să le „inventariez” pe toate, să vedem cine sunt „lătrăii” de serviciu anti-BOR.
  Devine obositor doar să urmărești toate materialele astea infecte, dar să mai și încerci să răspunzi la ele. De fapt cred că asta e și scopul … numai că ei nu își dau seama că noi (ortodocșii) nu obosim așa ușor :).

 3. Nu prea aţi fost atenţi. “Informaţia” era preluată de pe blogul http://www.contrasens.com/2011/12/04/cum-e-sa-mori-fericit.html
  Curios este faptul că acest blog se află pe lista celor pe care le apreciază Claudiu Târziu (că doară de aceea le-o afişa). Am eu un dinte mai vechi contra lui CT.

  • Hei, dar e foarte tare chestia asta! Da, nouă ne-a scăpat 😀 Şi ce vrei să spui, că Claudiu Maitârziu, pardon, doar Târziu (sau o fi: Claudiu, Târziu?) nu ştie ce recomandă? Doar el e unul dintre cei mai “ortodoxişti” din ţara asta? Am fost ironic nu pentru a ataca persoana lui Claudiu Târziu, care e creat după chipul lui Dumnezeu, ci pentru a sublinia ridicolul anumitor situaţii în care diferiţi “oricine” sunt luaţi drept formatori de opinie. Şi mă bucură să văd că mai sunt şi oameni care văd lucrurile în alb şi negru, nu doar în alb.

 4. Pingback: Riceard loves Bibire. Ce potrivire! « Blogul lui Donkeypapuas

 5. Theodoros Varu'

  Intrebare pentru cunoscatori : oare nu a fost preluat tot trustul iRea-litarea media de “distinsul om de afaceri” Elan Schwartzenberg ?? Daca este asa, nu ramane decat sa va intrebati de ce ar face lobby pentru BOR acest trust care s-a dovedit a fi in totalitate antiromanesc si antiortodox. Va asigur, ca nici nu le va pasa de romani si ROMANIA deoarece acesti servitori ai sionistilor au banul pe primul plan, patriotismul si originile stramosesti fiind “demodate”. http://xa.yimg.com/kq/groups/23341331/16380046/name/Cornel-Dan-Niculae-Razboiul-nevazut-al-evreilor-sionisti-cu-romanii.pdf
  Sper sa nu fiu acuzat de paranoia, dar aici sunt cateva nume ale sionistilor afaceristi din ROMANIA noastra draga si stupoare: apare si dl. Elan 🙂
  Astea fiind spuse, va pupa tata si ma bag la o citeala ca am gandit cam mult si ma doare inteligenta :))

  • Pf…vere, vere, nu mai citi, că îţi cauzează! 😀 Cum spuneam, e prea Târziuberg să mai comentez…
   @ all bogdaproste de comment-uri!

   • Theodoros Varu'

    Ma varu, sa stii ca nu este niciodata prea tarziu, problema e ca trebuie sa ne trezim din “somnul cel de moarte” baaaaaai ROMANE, si sa nu-i lasam sa ne dezradacineze din tara asta asa de frumoasa, sa nu le permitem sa ne fure valorile nationale. Au venit si ne-au furat istoria si resursele, acum vor religia si sufletele. Pentru cei care se simt umiliti de faptul ca sunt ROMANI , un singur cuvant RUSINE. Doar prin MANDRIE NATIONALA (care lipseste) o sa putem iesi in fata.
    Hai ca m-am incins cam tare 🙂 si miroase-a ars 🙂 Va pupa tata si ramaneti cum va stiu 🙂 (destepti si frumosi )

 6. @ văru’: văd că dinţişorul tău împotriva “ăstora” e cam “canin”. 😀

 7. Theodoros Varu'

  Nu e vorba de dintisor canin si nici de rea vointa, dar cand vezi ca-ti comanda toti neavenitii la tine in curte si ai tai nu zic nimic, stau si “se uita ca broasca-n teava”, normal ca ma deranjeava. App. am mai auzit una, ca cica nush ce comisie a UE (daca retin bine) nu ar fi de acord, cu Sf. Taina a Impartasaniei, ca cica nu este igienica si se pot imbolnavi oamenii dupa ce au consumat toti cu aceeasi lingurita. Pai sa ma ierte domnii respectivi, dar in aproape 2000 de ani nu am auzit asta, acum vor sa schimbam Botezul ( sa nu mai fie prin scufundare, sa fie prin stropire ), sa schimbam si Impartasania (probabil cu lingurite de unica folosinta ) urmeaza Spovedania publica la microfon in piata sa auda toata lumea, Cununia intre cupluri homosexuale si Hirotonirea femeilor. Ar umbla si la Mirungere si Sf. Maslu dar n-au cu ce sa le inlocuiasaca momentan. Hai ca iar m-am incins, va pup si tineti-o tot asa 🙂

 8. Pingback: Re-al(eman)itatea ShowBizz-ericoasă | Inițiativa Ortodoxă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s