N(oi ) A(cceptat-am) S(cienţa) A(teistă) sau despre Socrate la NASA

Când aveam 8 ani, părinţii mi-au cumpărat un astronaut. Evident, neavând ai mei bani de unul adevărat, marca NASA, a trebuit să mă mulţumesc cu un simulacru de plastic, made in Romania. Am fost fericit la culme, deşi nu prea ştiam eu ce e un „navigator printre astre” (abia pe la 11 ani am citit „Războiul Stelelor” şi „Robocop”).

O, tempora… Dar să mă scutur de nostalghie şi să vă spun ce am aflat de la ştirile PRO TV. Că NASA urăşte…pardon, politically corect este nu agreează…deci, nu agreează creaţionismul (aici). Şi creaţioniştii. Despre savantul David Coppedge puteţi afla mai multe pe gugâl. Iată ce mi-a atras atenţia, însă, în ştirea despre concedierea sa.

1. Savantul spune ca el crede “intr-o forta superioara”, considerand ca viata este mult prea complexa pentru a fi creata intamplator, cum sustine evolutionismul. El isi expunea aceasta credinta in fata colegilor si chiar le oferea  DVD-uri despre teoria “inteligentei creatoare”.

1.1. Întreb-gratis: e normal ca, într-o societate cu pretenţia de a garanta libertatea de exprimare, să fii „faultat” pentru ideile pe care le împărtăşeşti celorlalţi? Ce legătură are profesionalismul savantului cu credinţa sa în evoluţie sau creaţie?

1.2. Omul şi-a expus teoria creaţionistă în gura mare, într-un mediu unde evoluţionismul e la loc de cinste printre „ştiinţifici”. Dar chiar să fie aşa de deranjantă teoria inteligenţei creatoare? În fond, e doar o teorie ca oricare alta.

1.3. I-o fi deranjat că oferea dvd-uri cu “inteligenţa creatoare”? Dar nu e nimeni obligat să le primească, nu?

2. Pe langa reputatia sa de crestin militant, David Coppedge era privit ca o persoana foarte conservatoare. El le spunea fostilor colegi ca o casatorie este posibila numai in cadrul unui cuplu heterosexual si cerea ca petrecerile de sfarsit de an din cadrul insitutiei sa fie numite “petreceri de Craciun”.

2.1. Foarte subtil, într-adevăr. Calităţi precum creştin militant şi persoană conservatoare merg mână în mână. Deci: faptul că un savant îşi ţipă în gura mare teoria inteligenţei creatoare îl face musai creştin militant? În cazul ăsta, există cel puţin un ateu militant la NASA, în persoana colegului care a cenzurat atitudinea lui David! Pe ăla nu-l dă nimeni afară?

2.2. Când un om descoperă un adevăr, fizic sau metafizic – nu importă…cum se manifestă? Cum s-a exteriorizat Arhimede? Eurika! Dar Pitagora? Păi, celebra-i teoremă a fost serbată cu o hecatombă. David a dăruit nişte dvd-uri…

2.3. Epitetul „conservator” ar fi, după creieraşele ateiste, antonimul lui „liberal”. E nasol să fii conservator! E nasol să ceri căsătorie exclusiv numai pentru cupluri hetero, ca să nu mai spunem de „season greetings”… Bun! Sunt de acord să nu serbeze Naşterea Domnului ateii, mi se pare normal, din moment ce ei nu cred în Dumnezeu. Dar să ceară ateii căsătorie religioasă pentru homosexuali? Cum vine asta? Nu cumva „liberalistul” pune pumnul în gură „conservatorului”? Iar acest gest nu cumva este profund ne-„liberalist”?

3. In replica, reprezentantii NASA spun ca barbatul a fost concediat din alte motive. El intra in conflict cu altii, de aceea si-a pierdut functia de conducere, iar apoi a primit un avertisment scris si ulterior a fost concediat, deoarece colegii se simteau hartuiti de atitudinea lui.

3.1. Avem şi noi NASOII (de la NASA) noştri care se simt hărţuiţi de predarea religiei în şcoli, dar nu-s, încă, destul de puternici ca să ne muşte de cap. Că tot veni vorba de dumneavoastră, vă salut, domnilor şi doamnelor de la ASUR (AUR)!

Încă una şi mă duc să privesc cerul fără lentilele „ştiinţei” evo: de ce l-au obligat atenienii pe Socrate să bea „ceai” de cucută?

The od(d) (per)or(ation) o(f) S(ocrates)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s