Col(h)iba unchiului Tom(iţă)

– problema manualelor de religie în viziunea ASUR (aici) … răspunsul formulat de Basilica (aici) –

Pentru cei care au „intrat” mai târziu pe acest blog, trebuie să afirm că Toma Pătraşcu este o veche cunoş… pardon, „conştiinţă” de-ale noastre (1,2,3). Simpatic şi voios, cu un fin simţ al umorului, dar şi dârz şi belicos când e musai să apere libertatea de cunoş… pardon, de „conştiinţă” şi alte idealuri umanist-pompos-de-urlat-în-gura-mare.

Despre nenea Tomiţă nu s-ar vorbi mult. Nici măcar nenea Tomiţă n-ar vorbi mult despre nenea Tomiţă. De n-ar fi aceste blestemate împrejurări creaţioniste, nimeni n-ar auzi pomenindu-se de nenea Tomiţă mai des decât în acest paragraf. Căci dumnealui este pătruns de principii real-umaniste, cum ar fi cel al „anonimatului filantropic” (whatever this means).

Dar, forţat de circumstanţele nefaste amintite mai sus, dumnealui a ales să apară în media, la momente-cheie. Iar când se „massmedi-eşte”, dumnealui a ales să fie asemeni picăturii chinezeşti, cu unele mici, dar categorice diferenţe: 1. Nenea Tomiţă nu e pic-ătură, ci tom-ătură; 2. Tomătura nu poate fi de apă, ci numai şi numai de pepsi (de ce pepsi? Răspunsul aici); 3. nu e chinezească, ci se doreşte a fi românească şi 4. nu face pic, ci tom (vide 1).

Şi, astfel: când eşti legat cobză în cotidianul unei Românii lacrimogene; când timpul „alocat” mârlăniei, balivernelor şi prostiei se dilată special, aşa, ca să-ţi damblagească şi cele câteva sinapse neuronale pe care le mai ai după „tratamentul” cu nesomn; în fine, când ţi se pare că nasoleala durează mult prea mult; atunci, de pe ţeava mediei, TOM! pe fruntea-ţi îngândurată…şi toate amintirile negre se risipesc, făcând loc…ăăă…doar loc. Atât.

Iar asta e de bine. Pentru că, să ştiţi şi voi, nenea Tomiţă ăsta e un om bun, cu suflet bun şi cu credinţă în D…pardon, evoluţie (whatever this means). Nu-i ca jmekerii ăia de la ASUR, să facă ostentativ campanie ateismului şi sexualităţii „extravagante” (sub pavăza sloganului „libertate de conştiinţă”) doar pentru câţiva euroi de-un suc la mec, primiţi de la cine ştie ce grupare anticreştină. Deloc. De exemplu, ca să vedeţi că ce spun e adevărat, nenea Tomiţă este sincer preocupat de educarea copiilor. De aceea militează pentru scoaterea religiei din şcoli. Căci ce duşman mai teribil pentru inocentele noastre odrasle, dacă nu manualele de religie? Ce rău mai mare pentru copii, dacă nu oribilităţi ca „iad”, „păcat”, „poruncă”, „pedeapsă”, „drac”, „Dumnezeu” şi alte blestemăţii scornite de BOR ca să-i îndoctrineze şi să-i exploateze financiar când vor fi adulţi! Păi, se compară mizilicul de pornografie (acces nelimitat şi nerestricţionat pe net) cu teribila interdicţie a curviei (acces nelimitat şi nerestricţionat în bis)? Sau reclamele luminoase de la sexshop-uri cu obraznicele icoane (eventual cu candelă) din sălile de clasă? Sau emisiunile TV, care jignesc raţiunea elementară, cu ideea incredibil de neştiinţifică a creării lumii de către Dumnezeu? Sau ştirile violente cu terifiantele chinuri ale iadului? Nicidecum!

Astfel stând lucrurile, îl înţeleg şi îl susţin pe nenea Tomiţă în demersul său, mai mult decât bine-intenţionat, de protejare a „libertăţii de conştiinţă” a copiilor noştri! De aceea, m-am gândit la câteva fapte extreme, dar utile pentru salvarea neamului românesc:

1. Trebuie puse pe foc icoanele din şcoli sau din orice alt spaţiu public;

2. Trebuie eliminate orele de religie din curriculum-ul educaţional!

3. Trebuie dinamitate bisericile!

4. Trebuie arse toate poeziile, româneşti ori străine, în care sunt prezente cuvinte ca „demon”, „înger” etc. Prin extensiune, toate basmele şi poveştile să fie declarate neştiinţifice şi, deci, interzise, iar în şcoli să se predea numai „ştiinţă”, nene! Că de aia nu iau plozii noştri bac-ul!

Numai astfel va propăşi neamul românesc, dacă copiii noştri vor fi bine ancoraţi în realitatea ştiinţifică a lumii; numai trăind în veacul lor ştiinţific, iar nu aplicând bazaconii inventate de popi, în frunte cu unul Iisus, acum 2000 de ani!

Jos Biserica! Jos creştinii! Jos Fecioara! Jos Dumnezeu! Sus ateismul! Sus sexualitatea fără limite! Sus „ştiinţa”! Sus ASUR!

Sus, nene Tomiţă, cât mai sus! Mai sus decât susul unde şi-a înţărcat dracu’ pruncii! Mai sus decât susul unde şi-a pus picioruşul nenea Neil! Aha, acolo, între cele Ţ galaxii numărate ştiinţific! Acolo, tocmai acolo de unde a fugit Dumnezeu, prefăcându-se speriat de atei…

Hai noroc şi la mai mare…pardon, la mai sus!

The o(blivious) do(e)r(s) o(f) s(aeculum)

Advertisements

8 responses to “Col(h)iba unchiului Tom(iţă)

  1. Am citit expunerea ASUR cu privire la manualele de religie. Desi exagereaza, totusi paginile de manual de religie afisate de ASUR sunt deficient concepute. Este clar ca ar fi nevoie de imbunatatiri (lexicale, metodologice).

    • De acord. Putem tăia paginile acestea din manual, aduc eu foarfece. Dar ASUR vrea, dacă se poate, teleportarea BOR în alte dimensiuni ale realităţii. Sau mi se pare, doar?

  2. Prepeleac Danila

    De ce ASUR nu separa manualele ortodoxe de cele catolice? Ca vazui si un manual catolic ratacit p-acolo! 🙂

  3. Nush, oare luptă ASUR împotriva religiei creştine? Poate că nu le ieseau la număr paginile de manual ortodox “infestate” de îndoctrinare religioasă…

  4. Bine zis!

  5. Baieti, uite un link care contine un interviu cu un gigant al culturii romanesti. Spor la scris! http://fondane.net/2012/01/15/dan-slusanschi-scoala-mintii-ne-a-tinut-mereu-deschisa-poarta-sufletului-2008/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s