Toma GIGO Pătrașcu

Domnul vice-preș’ al ASUR a mai fost oaspetele nostru. Am încercat să fim găzdoi veritabili, oferindu-i promovare când la categoria pamflet (aici și dincoace), când la răspunsuri pe juma’ serioase  (aici și p-aici). Deși n-am primit vreun feed-back, se pare că s-a simțit extraordinar pe inițiativa, căci… ne-am pricopsit cu asta: Garbage in, garbage out… Un fel de integrare în propaganda ASUR a  „știrii” despre profu’ de religie care le-a arătat unor elevi de 17-18 ani filmul Silent Scream (al lui B. Nathanson[1]). Am citit opinia domnului Pătrașcu și au ieșit rândurile de mai jos:

Domnule Pătrașcu, am verificat notele mai serioase ale articolului dumneavoastră. NICIUNA nu face trimiteri la studii științifice temeinice. CEEA CE E GRAV, pentru că eșuați în a argumenta valid că “Silent Scream” este film de propagandă. Astfel că SERIOASA ACUZAȚIE pe care o aduceți profesorului de religie G. Vrânceanu, aceea că încalcă Legea Educației, rămâne NEDEMONSTRATĂ și se transformă în…CALOMNIE. Era să zic gratuită, dar nu e așa, nu?

1. NOTA 1: Articolul e din… ”The Michigan Daily”: “Other members of the medical establishment question the validity of ‘Silent Scream’. The ‘facts’ that Nathanson reports are disputable among experts and many feel he is misusing the credibility given to him as a physician”. Din ăia many, articolul citează doar părerile lui John Hobbins și Johns Hopkins. Ce ați înțeles dumneavoastră? ”De altfel a şi fost respins de comunitatea medicală drept o înşelătorie, o fraudă (“flimflam“)”. Adică, dincolo de exprimarea nițel abțiguită, comiteți un non-sequitur grosolan!

2. Din NOTA 2 (aia cu Universitatea din Arizona) reiese că … “Pro-choice groups deemed the film…as propaganda, but those opposed to abortion hailed it as revealing”. Dumneavoastră spuneți: “Nu-mi propun să-l analizez aici punct cu punct; găsiţi detalii pe site-ul Universităţii din Arizona”. Or, din analiza site-lui, rezultă cel mult că există o dispută pe marginea filmului, între două tabere, ambele cu argumente ce solicită, într-adevăr, atenție sporită și mult spirit critic… De care vă rugăm să faceți uz la maximum când mai debitați în media, cu odor de savanterie, nimic altceva decât… reziduuri ideologice și ilogice. Ca articolul pre carele vi l-am ciufulit nițel aci.

Vorba dumneavoastră: Garbage in, garbage out!

M. Brion

[1] Pentru cei interesați, există opinii cât de cât obiective cu privire la frământările americanilor în cadrul cărora a apărut și Silent Scream (Sara Dubow, Ourselves Unborn: A History of the Fetus in Modern America; Justin Buckley Dyer, Slavery, Abortion, and the Politics of Constitutional Meaning). Despre problema durerii la fetus, cred că trebuie luat în calcul și ce spun cei de la AbortionFacts.com.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s